Du kan vælge at være forbundet til internettet igennem mobiltelefoner med højhastigheds downlink-pakke adgang [HSDPA] op til 7,2 Mb/s eller du kan bruge en bærbar computer eller mini PC med indbygget 3G internetadgang. Andre enheder der kan bruges med en PC/ bærbar computer med traditionelle mobile datakort, som nu kommer med 3G teknologi og USB modemmer, også kendt som USB dongles, som standard.

Det er forholdsvist let at købe den rigtige mobile bredbåndspakke, men der er tre vigtige spørgsmål, der skal tages med ind i overvejelserne: dækningen, det månedlige forbrug samt prisen. Storbritanniens ledende mobile bredbåndsleverandører er T-Mobile, O2, 3, Orange, Vodafone samt Virgin Mobile. Nogle af disse virksomheder har en bredere signaldækning end andre og nogle tilbyder en højere månedlige downloadgrænse og det resterende er bare for at gøre godt for deres mangler og meget konkurrenceprægede priser. For bedre at forstå hvordan disse tre faktorer relaterer til dig, kan du bruge internettet til at hjælpe dig med at vælge det rigtige, når du køber.

Dækning: Selvom mobile bredbåndsignaler kan modtages i mere end 90 % af de beboede områder i Storbritannien, kan de nuværende signalniveauer variere i de forskellige netværk. Alle de mobile bredbåndsleverandører i Storbritannien har en online dækningstjekker og jeg anbefaler stærkt, at du bruger den online dækningstjekker på dit foretrukne netværk, inden du køber. Tjek signalstyrken for dit hjem, kontoret samt områder hvor du vil komme til at bruge servicen. Hvis dit foretrukne netværkssignalsdækning er dårligt, når du skal bruge denne service, så er der ingen grund til at vælge dette netværk, heller ikke selvom de tilbyder højere downloadhastigheder til en lavere pris. Det kan være meget frustrerende at have en ujævn forbindelse eller ingen forbindelse overhovedet, når du har brug for at bruge internettet. Til gengæld, hvis du er én af de heldige mennesker, der bor i et område, hvor alle netværkssignaler er gode, så kan du overveje en anden faktor – den månedlige downloadgrænse.

Månedlig downloadgrænse ved køb af et mobilt bredbånd. Du bør overveje en månedlig downloadgrænse, som er inkluderet i pakken. Grænsen kan være urimelig. Internet downloadgrænse er oftest solgt i GB (gigabyte) og mobiltelefonselskaber tilbyder mobilt bredbåndsabonnementer med 1 GB, 3 GB, 5 GB og 10 GB ubegrænset downloadgrænse per måned.

Den bedste vejledning til at vælge den rigtige betaling for dig findes ved at overveje, hvor lang tid du gerne vil være online og hvad du bruger forbindelsen til. Hvis du skal bruge din internetforbindelse primært til at læse og sende e-mails og især hvis du har en fast bredbåndsforbindelse derhjemme, så kan du vælge downloadgrænsen på 3 GB. Dette vil give dig gennemsnitlig 2 timers surfing på internettet dagligt. Min erfaring er, at man skal holde sig væk fra pakkerne med 1 GB, da de ikke vil være nok. Bare det at der dagligt opdateres antivirus-programmer andre programmer, så vil der i slutningen af måneden være brugt lige over halvdelen af den tilgængelige data. Hvis du gerne vil se videoer på YouTube, downloade musik og film online eller se TV, så bør du gå efter ubegrænset downloaddata og priser, du vil blive overrasket over, at disse priser aldrig vil være mere end dobbelt så meget som for 1 GB og 3 GB.

Pris: Udgifterne for servicen bør ikke kun ses ud fra det beløb, som du betaler hver måned men også ud fra længden af abonnementet. Mobilt bredbåndskontrakter som varer i 24 måneder er generelt mindre dyre end dem, der varer 12 måneder. Mobiltelefonudbyderen kan også finde på at smide en bærbar computer eller netbook oven i en 24 måneders kontrakt for at lokke kunder til. Bortset fra hvor forskellen på 12 og 24 måneders kontrakterne er lille, er det en god idé at din mobilt bredbåndskontrakt er kort. Dette er fordi, der er stor konkurrence på markedet og derfor rekordlave priser i den nære fremtid.